Nem elég!

Nem elég!

Miért a Magyar Szolidaritás Mozgalom?

Kik azok, akikért dolgozunk?

2018. január 26. - Káposznyák István

szolidaritas_logo_jog_400.jpg

Mert a baloldaliság alapja a szolidaritás.  De hadd idézzem a szövetséges partnerünk véleményét erről:

„A Demokratikus Koalíció választási együttműködést kötött a Székely Sándor vezette Szolidaritás Mozgalommal. Ők is sok-sok éve képviselik azokat a milliókat, akiket magukra hagyott az Orbán-kormány. Úgy gondoljuk, hogy aki igazi baloldaliként képes hóban-sárban ételt osztani a Blahán, annak a kormányváltók között, sőt a jövő baloldali kormányában is helye van. Ezért alakult meg a DK-Szolidaritás szövetség.”

De tagjaink nem csak a Blahán aktívak. Törökszentmiklóson Elek Erzsiék kiváló munkát végeznek minden nap és már a város vezetése is hozzájuk irányítja a szociálisan rászorulókat. És az ország több pontján lévő szolisok is részt vesznek hasonló munkákban. Én magam is több éve járok ételt és ruhát osztani.

Viszont az hozzátartozik a történethez, hogy nem karitatív szervezet vagyunk, hanem aktívan tevékenykedő, a mindannyiunkat érintő közös ügyeinkben véleményt formáló, véleményt mondani, politizálni merő civil szervezet a Szolidaritás Mozgalom. 2011-ben alakultunk meg, mert sokan éreztük úgy, hogy a végsőkig megosztott országunkban olyan folyamatok indultak el, melyek Magyarország felemelkedését, egységesülését, a 21. századba való belépését akadályozhatják. Tiltakoztunk a jogállam csorbítása ellen, a szerzett jogok elvétele ellen, kiálltunk az oktatásért, az egészségügyért, a kisemmizettekért. Azokért, akik – a kormány ígéretei ellenére – valahogy mégis az út szélén maradtak. Azokért, akiknek „nincs hangja”, vagy a hangját nem akarja meghallani a politika. Mi vagyunk az a kapocs, melyen keresztül a melós hangja eljuthat a Parlamentbe. Én is munkáscsaládban születtem, magam is voltam melós, melósok között dolgoztam, ismerem az életüket, a problémáikat. Határőrként több mint húsz évet szolgáltam Nyírábrányban. Tudom mit jelent korán felkelni, ingázni, több munkából megélni. És azt is, hogy milyen az, ha nincs miért fölkelni.

Legfontosabb céljaink között szerepel az érdekérvényesítés erősítése. A szolidaritás fontosságának hangsúlyozása. Nem szabad elmennünk olyan problémák mellett, amiknek a megváltoztatásáért tehetünk. Mondtam, hogy a dolgozókat akarjuk képviselni, viszont a dolgozók azok ma Magyarországon, akik egyre közelebb kerülnek azokhoz, akiknek valóban segítségre van szükségük.

Hamarosan választások lesznek Magyarországon. A jelenlegi választási törvény kicsit olyan futóversenyre emlékeztet, ahol a főszervező úgy írta ki a szabályokat, hogy az egyes pályán lévő versenyzőn (Fidesz) kívül mindenki más csak összekötözött lábakkal indulhat neki a távnak. Megalakulásunk óta hangsúlyozzuk, hogy az ország problémáit megoldani, a demokratikus rendszert, a gazdaságot helyreállítani csak akkor van esélyünk, ha sokak hangja érvényesülhet. A választási rendszer átalakítása pedig az együttműködés, kompromisszumkészség szükségességét növeli, ezért novemberben felhívást intéztünk a demokratikus ellenzék felé (http://szolidaritas.org/kozlemenyek__felhivasok/javaslat_a_demokratikus_ellenzek_szamara/), és ezért működünk együtt a Demokratikus Koalícióval, és ezért tartjuk jónak, hogy az MSZP-DK-PM-Liberálisok-Szolidaritás koordinálja a jelöltjeit.

Azzal, hogy a Szolidaritás Mozgalom indulhatott a választásokon azok az emberek kaphatnak képviseletet, akik közül én is jöttem. A melósok tisztában vannak azzal, hogy mi folyik az országban és igazuk van, amikor azt mondják, hogy elegük van ebből az egészből. De nincs csatornájuk, hogy eljusson a hang a döntéshozókhoz. Mi vagyunk az a hang, a Magyar Szolidaritás Mozgalom.

Káposznyák István

https://www.facebook.com/KaposznyakIstvan.Szolidaritas/

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemeleg.blog.hu/api/trackback/id/tr6313604589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása