Nem elég!

Nem elég!

A Fidesz szent tehene

A menekültügy nem politikai, hanem elsősorban szakmai kérdés

2018. március 24. - Káposznyák István

hataron.jpg

Korábban határőrként szolgáltam a hazámat és a munkám során számos idegenrendészeti eljárást indítottam. Fogtam határsértőket, hamis okmánnyal utazókat, csempészeket. A Határőrség 1990-2000 között több mint egymillió menekültet kezelt (legyen az gazdasági, vagy bármely más okból érkező) jogszabályi keretek között, szakmai alapon. Kérdezem: Félt akkor valaki ebben az országban? Elvették azok az emberek bárkinek is a munkáját Magyarországon? Ugye nem.

Jelenleg is szolgálom a hazámat, mivel tartalékos katona vagyok. Tavaly két hónapot voltam lent a déli határszakaszon a kerítésnél. A kerítés lehet egy ideiglenes határvédelmi berendezés, mely alkalmazásának megvan a helye és az ideje. De hangsúlyozni szeretném, hogy a határt elsősorban az ott szolgálatot teljesítő rendőrök (a Határőrség megszűnését követően a Rendőrség vette át ezen feladatok teljesítését) és katonák (jogszabályváltozást követően a Magyar Honvédség is szerepet kapott ebben a feladatban) védik meg, nem pedig a kerítés. Véleményem szerint a kerítés lebontásáról Szerbia Európai Uniós csatlakozásáig nem időszerű beszélni. Tovább megyek. Nem csak az Uniós csatlakozásáig, hanem a Schengeni tagállamokhoz való csatlakozásáig sem. Nagy árat fizettünk ezért a határvédelmi berendezésért. Eddig több mint ötszázezer-millió forintba került az adófizetőknek. A fenntartása horribilis összegeket vesz igénybe, tehát adott időben igenis felül kell vizsgálni a fenntartás ésszerűségét.

A kor kihívásai megkövetelik a Dublin I-II rendelkezések felülvizsgálatát, mert a migrációs változások nagyobb szerepvállalást, szolidaritást kívánnak a belső tagállamoktól. Viszont! A Genfi egyezmény (melyet Magyarország elfogadott és ratifikált) alapján kötelességünk vizsgálni a menedékkérő (legyen az az ember akár zöld határon érkező, vagy „kopogtató” menekült) menedékkérelem iránti jogszerűségét, és ha az valós, bizony ideiglenes védelmet kell a részére biztosítani. Meg kell találni az alkalmas helyeket, ahol kulturáltan, emberhez méltó körülmények között lehet őket ellátni. Ez sok pénzbe kerül. Igen, de higgyék el, ez a legkevesebb, amit emberként meg kell tennünk. Nagyon fontos hozzátenni, hogy amint a menedékkérelemben megjelölt ok megszűnik, akkor pedig „séta haza”. De ezek közül a többség azt várja, hogy hazamehessenek. Az ideiglenes menedékben részesítést maga Orbán Viktor is megteszi, hiszen mégis befogadta a menekült, menedékes vagy oltalmazotti státuszt kapott személyeket. Az is igaz, hogy tagadta mindaddig, amíg egy államtitkára el nem szólta magát. Az is kiderült azóta, hogy a kvóta egyezményt bizony aláírta Brüsszelben. Ezek szerint van az a pénz, amiért kétkulacsos politikát folytat. Vagy talán más?
A gazdasági menekültek befogadására nincs kötelezettség, melyet egyetlen jogszabály sem ír elő számunkra. Nem is fog. Miért? Magyarországnak – mint minden más szuverén tagállamnak – meg van a saját vízumpolitikája, melynek alapján meghatározott időre jogszerű tartózkodást biztosíthat hiány szakmák esetében külföldi munkavállalók számára.

A Fidesz azzal vádolja a demokratikus ellenzéket, hogy be akarja telepíteni a menekülteket. Hazudnak! Mint ahogyan az előbb is leírtam, pont ők azok, akik ma is telepítenek be ilyen státusszal rendelkező embereket. A Fidesz azzal vádolja a demokratikus ellenzéket, hogy Betelepítési irodákat akar üzemeltetni. Kérem szépen! Ilyen típusú irodái a Fidesznek vannak szerte Ázsiában és úgy hívják őket, hogy Letelepedési iroda! A mai napig kb. 25 ezer külföldinek adtak jogszerű tartózkodásra lehetőséget nem csak Magyarországra, hanem a teljes Európai Unió területére is. Akkor miről beszélünk?! El kellene már hessegetni azt a narancsködöt!

Fontos beszélni a menekült és az iszlám kérdéséről, mert a kettő bizony nem ugyanaz. Ez két kérdés, melyet ésszerűen kezelni kell! És muszáj ezt megtenni, hogy embernek maradhassunk. Kezdem ott, hogy Magyarországnak sajnos már van 150 éves tapasztalata az iszlám uralommal kapcsolatban, melyből köszönjük szépen nem kérünk. A végeredmény a népsűrűség változásában is mérhető volt hazánkban, ami a négyzetkilométerenként egy fő volt annak idején.
Az iszlámban két nagyon fontos feloldásra váró problémát látok. Egyrészt, hogy ahonnan a menekültek nagyobb része érkezik az állam és a vallás nincs szétválasztva. Az életük része a vallás és a bűntető és polgári jogi jogviszonyokat is ezen szabályok alapján kezelik. Az európai élet alappillérei pedig a görög kultúra, a római jog és a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás és Európában (és a világ többi haladó országában) megtörtént a vallás és az állam szétválasztása. És még így is el kellett telnie azért kétezer évnek, hogy a mai életünk kialakulhasson.
Másrészt, hogy az iszlám hívők közül, aki azt vallja, hogy az iszlám a szeretet vallása, annak is igaza van, és aki a radikális iszlámot vallja, annak is igaza van. Lásd itt élő iszlám hívő emberek és az ISIS "politikájának" az ellentétét. Ennek az utóbbi problémának a feloldása nem ránk vár, hanem az iszlámra, mint vallásra, illetve a vallási vezetőikre. Véleményem szerint, ha az eltérő vallású emberek azokban az országokban – ahonnan a menekültek is érkeztek – szabadon gyakorolhatják a saját hitük szerinti vallásukat, és azért nem üldözik őket, sőt mi több, a vallásuk miatt nem ölik meg őket, magam is nyílt teret engednék az bármely vallásnak.
Mindaddig Deák Ferenc valláspolitikáját fogadom el, amely szerint „ A szabad egyház eszméje s a vallások egyenjogúsága azt kívánja, hogy a hon minden polgára, bármely hitfelekezethez tartozzék is, szabadon élhessen saját vallásának tanításai szerint, ha azok az állam céljaival nem ellenkeznek és mások hasonló jogait nem sértik.” És vice versa bármely más országban is. Jelenleg ezt még egyáltalán nem látom megvalósultnak az iszlámban. Fontos azt is kiemelnem, hogy nem az iszlámban hívő emberről beszélek, hanem a tanításról és annak szabad értelmezhetőségéről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemeleg.blog.hu/api/trackback/id/tr713777152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

John Nethem 2018.03.26. 11:05:07

@chrisred: Nem feledkeztek el.
Csak a történelem folyása túltolta a dolgokat.
A migránsok attól való félelmükben, hogy visszarakják őket Magyarországra, már tömegesen tagadták meg a regisztrációt és az ujjlenyomatvételt, miközben tódultak be. Onnantól jelezte a kormány, hogy akkor nincs mit tenni. Oldja meg Merkel.
Nehogy már az legyen, hogy az úszóversenyzőnek levágjuk mindkét karját, és belökjük a vízbe, hogy na akkor ússzál....

2015-ig Európában Magyarország regisztrálta a 3. legtöbb menekültet. ( Németország és Svédország után)

2018.03.26. 11:05:57

@chrisred: Tudod, az a legjobb, ha mástól sem várunk el kevesebbet, mint magunktól. Nem nagy kérés ez, vagy ha ez nem tetsző..hát el lehet ballagni oda, ahol tolerálják a kisebb jogsértéseket (megélhetési jogsértő..) , vagy éppen telibeszarják a jogot. Ja..hogy pont onnan menekül! Nos, ez biztos véletlen.

John Nethem 2018.03.26. 11:06:47

@telkoe: És ha még 3-4 feleség is van, akkor mindegyikőjüknek kell egy lakáskiutalás.... Az nem számít, hogy a német jogrend tiltja a többnejűséget, ebben az esetben elnézik....

2018.03.26. 11:07:00

@Szelid sunmalac: Jéé... a liberális vélemény tolerancia kibukott a szádból, kiscsillag. Ma miről fogsz itt hazudozni?

chrisred 2018.03.26. 11:07:29

@John Nethem: Na de most nem is azokról van szó, akik nem voltak hajlandóak regisztrálni Magyarországon, hanem akik igen.

Gleccsertetű 2018.03.26. 11:10:44

@Káposznyák István: kedves István, ezzel tulajdonképpen mit is akart mondani?

chrisred 2018.03.26. 11:19:20

@Womb Raider: Éppen hogy többet várok el egy államtól, ami közpénzből profi jogalkalmazókat foglalkoztat, mint egy magánembertől.

Szelid sunmalac 2018.03.26. 11:20:29

@Womb Raider: Na mi van ocsem? Ez a megoldas nem tetszik? Honapok ota ennyit birsz ideokadni a tema kapcsan, hogy akkor fogadjak be egyet. De amikor felvetme, hogy talan az adofizetok megbiztak az allamot, hogy intezze a dolgot, es hogy talan kinyithatnad a picike szaros szad a fonokeid migrancsbizniszevel kapcsolatban is, de ezt persze nem teszed, aztan meg erdemben mar nem reagalsz.

telkoe 2018.03.26. 11:26:25

@John Nethem: Az meg csak egy dolog, hogy tobb feleseg van es szegenymenekulttel egyutt mind segelykebol el. Az igazi amikor fiatalkoru a feleseg es a nagy nemet baloldali moral szegyenlosen csak felrepislog vagy rosszabb esetben meg reklamozza is. Aztan ha a fiatal feleseg kicsit magara ebred es rajon hogy a kecskebaszo ideologia szerinti elet nem igazan neki valo akkor lesz belole egy ujabb keselos eset.

2018.03.26. 11:32:46

@chrisred: Mellébeszélsz. Ha neked fontosabb, hogy egy ki tudja honnan és miért idetévedt lélek addig soha nem létező jogai most maradéktalanul érvényesülhessenek, nos akkor ne lepődj meg, ha a fidesz továbbra is hatalmon marad. Már az EU is elengedte a migránssimit, de ti még most is befeszülve lobogtatjátok a lejárt szavatosságú transzparenseiteket, tartotok felolvasó esteket a kis ronyggyá olvasott brossúráitokból.

John Nethem 2018.03.26. 11:33:37

@chrisred: De erre mondta a kormány, hogy NEM A MI DOLGUNK lett volna, mert Schengen Görögországban kezdődik.

2018.03.26. 11:37:07

@Szelid sunmalac: Jól mondod... Az állampolgárok megbízták a kormányt, az intézi a dolgokat és a megbízatás most jár le. Jobb, ha beszerzel két pakett papírzsepit, mert minden egyes mondatotokkal közelebb kerülünk a következő 4 éves megbízatáshoz. Főnökeim? Nincsenek mindenkinek főnökei...

John Nethem 2018.03.26. 11:37:51

@telkoe: A nyugati szabadelvűség és a szexuális szabadosság az, ami a fiatal lányokat az egzotikusnak tűnő, MACHO-nak ígérkezők csapdájába hajtja őket..... És aztán a figyelmeztetés ellenére mégis a maguk bőrén kell megtapasztalni az elképesztő kultúrkülönbséget...

chrisred 2018.03.26. 11:42:43

@Womb Raider: Blablabla. Neked fontosabb a posztkomcsi elited önsimogatása, mint az, hogy a polgárok jogai a magyar állammal szemben érvényesüljenek. Ezért tapsolsz önfeledten az újabb és újabb jogsértéseiknek, mert ezekkel is azt bizonyítják, hogy ők törvényen és szabályokon felül állnak.

2018.03.26. 11:58:14

@chrisred: Értem... ha a Fidesz lop, akkor ne szarozzunk már a migránsokkal.. fura a logikád. Pajti... eddig kb mindegyik kormányon lévő párt politikusai ugyanezt tették, max. te nem értesültél mindenről..a nagy sajtószabadság közepette.
Másfelől jó lenne tudni, mik azok a jogaid, amikről úgy érzed, sérültek.
Azt meg bízd rám, hogy a saját jogaimat érvényesítsem és ha összekapom magam, még fontossági sorrendet is fel tudok majd állítani. Annyi bizonyos, hogy a Abdul Nófingerprint vélt vagy valós jogai a lista legalján lesznek...onnan kezdem, visszafelé.

chrisred 2018.03.26. 12:07:12

@Womb Raider: Idáig kizárólag menedékkérőkről volt szó. Ha sarokba szorultok, rögtön előkapjátok a migránsozást, mint valami varázsszót. Olyan, mintha azt mondanátok, abrakadabra, nem tudjátok, mit jelent, de érzelmileg azonosulni tudtok vele, mármint gyűlölni tudjátok, bárkikről is van szó. Ez az az ösztönlény színvonal, ahol egy nevezőn vagytok az IS fanatikusaival, és ahová nem foglak követni benneteket.

chrisred 2018.03.26. 12:09:00

@John Nethem: Nem a mi dolgunk lett volna, de mi csináltuk.

telkoe 2018.03.26. 12:09:21

@John Nethem: A szbadelvuseggel nincs semmi baj. Nemetorszagban nem volt ugy ha 14 folott a gyerekek szexelnek ez mar a bevandorlok elott is igy volt. Mukodott a dolog, mindenki kb betartotta hogy ilyenkor nem kellene teherbe esni, ebbol nem lesznek ferji stb elojogok es ha a lany nemet mond akkor vege van.
Merkel nagy befogadasaval a szegenymenekult iszlam csocselek hirtelen divatos lett, meno dolog tamogatni, veluk mutatkozni es nem illett eszrevenni koztuk a bunozoket (pl a Ladenburger lany esete). Sok lany ezt hallotta otthon, az iskolaban a teveben es keson jott ra hogy a moralisan felsobbrendu halado baloldali kozhelyek es a valosag kozt durva kulonbsegek vannak.

Sir Galahad 2018.03.26. 12:10:12

Az a kérdés, ki dönti el, hogy ki jöhet be. Ha Magyarország dönti el, hogy saját szabad akaratából hány és milyen embert enged be, azokat miként ellenőrzi, azoknak megengedi-e, hogy itt maradjanak, akkor az szerintem rendben van. Ha mondjuk Brüsszelben akarják megmondani, hogy kit kell beengedni és még kvótát is szabnak a darabszámra, az nincs rendben. Ilyen egyszerű ez, a többi mellébeszélés.

chrisred 2018.03.26. 12:14:53

@chrisred: Egyébként pont ugyanezt mondta a német bevándorlási hivatal vezetője is, amikor bejelentette, hogy a szíriai menedékkérők esetében eltekint a dublini egyezmény alkalmazásától. (Ez alakult át a szovjet állami propagandát szentírásnak tekintők agyában úgy, hogy Merkel meghívta a migránsokat.) Nem az ő dolguk lett volna, de megcsinálták, mert más nem volt rá hajlandó.

Sir Galahad 2018.03.26. 12:15:14

@chrisred: Elnézést a beleszólásért, de egyszerű a kérdés eldöntése. Menekült: szomszédos, háború vagy katasztrófa sújtotta országból érkezik, mert életveszélyben van, okmányait bemutatva a hivatalos határátkelőhelyen jön, együttműködik a hatóságokkal és amint hazájában rendeződnek a dolgok, kész oda visszatérni. Migráns: a többi.

chrisred 2018.03.26. 12:19:44

@Sir Galahad: Ez nem így van, amíg olyan nemzetközi egyezmény tagjai vagyunk, amely a menekültek jogállását szabályozza. Nem az államon múlik, hogy hány menekültügyi eljárást folytat le, és hogy milyen feltételek mellett köteles elismerni a menekült státuszt.

John Nethem 2018.03.26. 12:22:09

@chrisred:

Tévedsz, és már a 2015-ös dolgokat is a magad érdeke szerint magyarázod.
Én lobogtattam Merkel fényképét a határon hogy Merkel vár engem ????
Én lobogtattam Merkel fényképét a török menekülttáborban, hogy mehetek Németországba, mert Merkel megnyitotta a határokat ???
Nehogy már a nyúl vigye a puskát.....

chrisred 2018.03.26. 12:22:10

@Sir Galahad: A menekült is migráns. A migráns gyűjtőszó, azok tartoznak oda, akik nem ott élnek, ahol születtek. Az emberiség nagy része migráns ilyen vagy olyan értelemben.

chrisred 2018.03.26. 12:24:41

@John Nethem: Tehát az a bizonyítékod, hogy az arab, akinek egyébként egy szavát se hiszed el, fényképet lobogtatott, tehát őt biztosan meghívták?

Sir Galahad 2018.03.26. 12:25:24

@chrisred: Én a véleményemet írtam le, miként kellene ennek működni, az, hogy sajnos tényszerűen nem teljesen így van-e, más kérdés. Akkor ezeket az egyezményeket módosítani kell, esetleg felmondani, amire meg is van a jogalap. Amikor ezek születtek, más körülmények voltak, nem volt migrációs válság, Európa nem állt invázió alatt, tehát ma ezeknek az alkalmazása életszerűtlen.

Sir Galahad 2018.03.26. 12:28:18

@chrisred: Ez így van, a migránsok egy része valóban menekült. Például aki a délszláv háború idején Szerbiából a harcok elől ide jött, vagy aki most az ukrán konfliktus harcok által érintett területéről, az lehet menekült. De mondjuk aki Srí Lankáról vagy Nigériából, az nem.

John Nethem 2018.03.26. 12:38:08

@chrisred: Mi a gondod ??? Hol állította bárki, hogy a migránsoknak minden szava hazugság ??? Egyértelmű, hogy mindenki a maga érdeke szerint ferdít. És ha kell, akkor a migráns fiatalkorúnak hazudja magát, mert azzal egyértelműen bekerül az Unióba. Nem törődik már azzal, hogy ez egyszer kitudódik..... Ahhoz rövideszű...
Nézd vissza a 2015-ös fórumanyagokat és az ilyen írások hozzászólásait. Már akkor egyértelmű volt a Merkel féle kijelentés MEGHÍVÁSKÉNT VALÓ ÉRTELMEZÉSE. Nem mások által, hanem MINDENKI ÁLTAL !!!

telkoe 2018.03.26. 12:39:25

@chrisred: Egyébként pont ugyanezt mondta a német bevándorlási hivatal vezetője is, amikor bejelentette, hogy a szíriai menedékkérők esetében eltekint a dublini egyezmény alkalmazásától.

Most mar csak kellene tisztazni halado balos ertelmisegicskem, hogy ez a Merkel es a nemet kormany dontese volt, vagy a BAMF vezetoje magatol talalta ki ezt a fantasztikus otletet.
Melle lehet tenni a CDU, szocik es zoldek orvendezo omlegeseit, a mukodeskeptelen kiutasitast es a feltetel nelkuli boseges szocialis ellatast es mar meg is van hogy mit ertett meghivasnak az iszlam csocselek.

2018.03.26. 12:39:38

@chrisred: A menedékkérőkkel, akik az elvárható módon folyamodtak befogadásért, azok szerintem jogszerű elbánásban részesültek. A gyűlölködésről meg jobb, ha hallgat a díszes bal/lib kompánia, mert azok, akik habzó szájjal akasztást, meg bosszúállást vízionálnak, azok errefelé gyakoriak.

Szelid sunmalac 2018.03.26. 12:41:35

@Sir Galahad: Mondd mi kulonbozteti meg a delszlav haborus bunosoket a nigeriai menekultektol? Meg mindig nem valaszoltal a kerdesre!

chrisred 2018.03.26. 12:42:40

@Sir Galahad: Már írtam, az egyezmény megszületésekor éppen ez volt az általános állapot Európában, ahogy a világon sok helyen még mindig ez van. Azóta nyilvánvalóan sok idő eltelt, Európába csak mutatóban jutottak el menekültek, nem csoda, hogy a 2015-os helyzet mindenkor készületlenül ért. (Ami persze nem azt jelenti, hogy ne lehetett volna felkészülni rá.)

chrisred 2018.03.26. 12:45:10

@telkoe: Tisztázd, illibsi értelmiségicském. Kinek van a német jogrend szerint ilyen eljárási döntést meghozni?

2018.03.26. 12:48:33

@Szelid sunmalac: "Mondd mi kulonbozteti meg a delszlav haborus bunosoket"

Tudsz ilyenekről? Ne tartsd magadban.. Persze.. az ex-jugó menekültek mind háborús menekültek, Nigériából csakis atomtudós/génsebészek jönnek, néha becsúszik Teréz Mutti meg Mahatma Ghandi is.. Desmond Tutu csak azé' nem gyün, mer már messze lakik..meg ott amúgy is a fehéreket irtják.

telkoe 2018.03.26. 12:50:52

@chrisred: Segitek kisfiam - a nemet kormany dontese volt, ezert mondjak hogy Merkel mama hivta meg oket. Arrol nem tehet az oreglany, hogy a kadarkomcsi MSzMP csocselekbol kivakarozott Simicska-ballib agitpropnyaloncok ezt mar legszivesebben szovjet propagandanak probaljak hazudni.

BiG74 Bodri 2018.03.26. 12:53:18

@Womb Raider:
Hol a Dunába lövetési miniszteretek?

magyar polgár 2018.03.26. 12:54:20

@fofilozofus: Bízony szerintem az volt ,és a számok sem hazudnak. Akkortájt is megfordult minden féle nemzet (Román-Bulgár-Ukrán-Orosz-Moldáv-Afrikai-Ázsia)i és még sorolhatnám .. Ezek az emberek pedig nem jogkövető módón érkeztek,és nem is úgy akartak távozni sem az országunkból hanem ILLEGÁLISAN !!! Ezt a rengeteg embert pedig az ország etette -itatta szállásolta vallása nemzeti hovatartozása szerint és utaztatta !! Ennek költsége és az eljárások során igénybevett tolmácsolások díja szinte megbecsülhetetlen . Szóval ez a migrásozó duma túl van tolva rendesen ,és miért nem rokonszenvez a jelenlegi kormányzással ? Más helyett erre nem kívánok reagálni, de a magam nevében elmondhatom hogy visszaható törvényhozással nyugdíj mint olyan megszüntetése , helyette szolgálati járandóság bevezetése a mindenkori adó mértékével csökkentett összeggel !!! Köszönjük szépen ,és ápr. 08-án ennek megfelelően fogunk választani.

Szelid sunmalac 2018.03.26. 12:55:19

@Womb Raider: Mert ez persze forditva is igaz, nem? Meg mindig nem valaszoltal! Mi a kulonbseg kozottuk? Tenyekkel alatamasztva?

chrisred 2018.03.26. 12:58:12

@telkoe: Ez vagy igaz, vagy nem, bizonyítékot nem látok. És még mindig nagyon messze állunk bármilyen meghívástól.

sakkosfx 2018.03.26. 13:00:17

Sem Orbánnak sem a fidesznek nem szabad semít el hinni! Egész biztos, hogy most is bűntetésekkel kezdené a kormányzást, mint a mostani négy év elején! Háromszáz milliárdot elvont az oktatástól, az egészség ügytől és a szegényektől! Egy ésszerü okot nem tudok amiért rá kéne szavazni! A magyar érdekeket nem védte, barátokra írt pályázatokkal manipulált, nyomorban tartotta a népet és ez megbocsájthatatlan! Őrá csak a haszon élvezők fognak szavazni!

John Nethem 2018.03.26. 13:04:04

@sakkosfx: És neked miért higgyünk ??

2018.03.26. 13:04:22

@Szelid sunmalac: Te tudsz Magyarországon befogadott háborús bűnösökről? Induljunk innen...

2018.03.26. 13:05:57

@BiG74 Bodri:"Hol a Dunába lövetési miniszteretek?"

Éppen migráns csecsemőkből főznek pörköltet a déli határon vadászó rendőreinkkel.

Szelid sunmalac 2018.03.26. 13:07:52

@Womb Raider: Ne induljal te csak sehonnan csusztatos kisbaratom, nalam ez nem jon be. Valaszolj a feltett kerdesre: miben kulonbozik egy delszlav, egy roman es egy nigeriai vagy szir menekult?

2018.03.26. 13:09:33

@Szelid sunmalac: Ácsi... te az előbb háborús bűnösökről vs. menekültekről beszéltél.

Amúgy mióta állunk szomszédi viszonyban Szíriával, vagy Nigériával?

telkoe 2018.03.26. 13:11:43

@chrisred: Latod kis balos ertelmisegicskem, ezert nem eleg a szokasos ballib ertelmisegi propagandan ulni es visszakerodzni a hulyesegeket amit az okos elvtarsak a szadba ragtak.

Ha a huseges komcsi csak kisse hulye elvtarsnak szervezett felkesziton megmutattak volna hogy mukodik a google es a nem csak indexes balosertelmisegi szinten tudnal kulfoldiul kommunikalni, akkor akar ezt is megtalaltad volna: bayern.de/wp-content/uploads/2016/01/Gutachten_Bay_DiFabio_formatiert.pdf Persze az is lehet hogy ez is csak szovjet propaganda, es akkor mindjat helyreallt szoci-dk vilagkep.

chrisred 2018.03.26. 13:18:40

@telkoe: Te viszont ott voltál a szovjet elvtársaid fejtágítóján, ezért linkelni már tudsz, csak azt nem tudod, minek. Ez köszönőviszonyban sincs azzal, amiről szó volt.

Szelid sunmalac 2018.03.26. 13:19:56

@Womb Raider: Mi a fasz koze van a menekultsegnek ahhoz, hosz szomszedos orszagbol menekul-e? Meg akkor megkerdezhetnem baszki miert nem a masik iranybol menekul? De tovabbra sem valaszoltal es jatszhatjuk ezt a jatekot egy ideig., Amnig te nme valaszolsz, addig en sem...bebebeeee

Sir Galahad 2018.03.26. 13:21:55

@Szelid sunmalac: A délszláv háborús bűnösöket a nigériai menekültektől? Itt valami félreértés lesz.... Háborús bűnösök azok, akik emberiség-ellenes bűncselekményeket követtek el a harcok során, tipikusan katonai vezetők. Nigériai menekültek meg azok, akik - ha Nigériában háború van - átmenekülnek valamelyik szomszédos országba addig, amíg béke nem lesz. Nem értem az összevetést.

telkoe 2018.03.26. 13:24:15

@chrisred: Kicsi fiam, ne szold a le a szovjet elvtarsakat, nelkuluk sehol sem lenne az a nagy kadarkomcsi baloldali csocselek amire olyan buszke vagy.

Ha meg hulye vagy elolvasni egy szoveget, akkor tegy panaszt a felkeszito elvtarsaidnal. Allitolag tele van a baloldal muvelt, szeleslatokoru es tajekozott ertelmiseggel, valamelyik csak megkonyorul rajtad es hangosan szotagolva elolvassa neked.

Sir Galahad 2018.03.26. 13:29:48

@chrisred: Ne vicceljünk már. Az egyezmény aláírásakor nem volt migrációs válság. A genfi konvenciót 1951-ben írták alá. A II. világháború akkor már 6 éve véget ért. Nem emlékszem történelmi tanulmányaimból, hogy az 50-es évek elején milliók érkeztek volna Európába más kontinensekről, de ha mégis, légy szíves segíts.

chrisred 2018.03.26. 13:30:05

@telkoe: Bocsáss meg, ha megsértettem a szovjet gazdáid iránt táplált bensőséges érzelmeidet. És már az is nyilvánvaló, fogalmad sincs arról, mit linkeltél be. Nem gondolkodni, engedelmeskedni, ez nálatok az illibsi vezéreszme, igaz?

2018.03.26. 13:32:32

@Szelid sunmalac: Nyuszikám... mindkét ország ~5-6 országnyira van (Nigéria és Szíria) a menekültség az első elérhető békés országig áll, onnantól már migráns. Szép is lenne, ha minden (pl. az USA által feldúlt/destabilizált) háborús térségből mondjuk Svájcba, vagy Luxemburgba menekülnének... mert ott a legjobb! Azé' jó rá kellett ijeszteni szegény Mohammedre, hogy asszonyt, gyereket, apát-anyát eldobva egészen Hamburgig menekült... tökön-paszulyon át.

chrisred 2018.03.26. 13:35:11

@Sir Galahad: Te komolyan azt hiszed, hogy egy nemzetközi egyezményt kt nap alatt csapnak össze? A genfi egyezményt évtizedeken keresztül készítették elő.

John Nethem 2018.03.26. 13:38:02

@Womb Raider:

Vagy akár meg lehet nézni SZENEGÁLT. Mégis szenegáliak csapták a hepajt Firenzében is meg Madridban is ebben a hónapban....

Sir Galahad 2018.03.26. 13:43:11

@chrisred: Nyilván kellett idő az előkészítéséhez, de te azt írtad: "az egyezmény megszületésekor éppen ez volt az általános állapot Európában". Ez pedig nem igaz. Az sem, hogy évtizedekig készítették volna elő, hiszen az elfogadott egyezmény leginkább a második világháborús menekültek védelmével foglalkozott, márpedig évtizedekkel korábban aligha tudhatták, hogy majd lesz egy 6 éven át tartó II. világháború és emiatt lesznek menekültek.

Kivlov 2018.03.26. 13:47:03

Tévedés. Az illegális migráció elfogadása, támogatás, sőt biztatás az illegális migrációra, politikai kérdés.
Ha a szabályokat betartva, az erre a célra (is) kialakított határátkelőkön át jönne a csürhe, onnantól lenne szakmai kérdés.

chrisred 2018.03.26. 13:50:12

@Sir Galahad: Igen, az egyezmény szövegének megszületésére, és nem az aláírás időpontjára céloztam. És igen, jól látod, az általános érvényű rendelkezések mellett a második világháború jelentette az aktualitást, amire az egyezmény megszövegezői reagáltak. De ez nem áll ellentétben azzal, hogy az egyezmény előkészítése a XX. század eleje óta tartott.

Sir Galahad 2018.03.26. 13:51:43

@chrisred: Rendben, elfogadom, hogy módosítottad, amit írtál. És akkor mit akartál ebből kihozni?

chrisred 2018.03.26. 14:18:47

@Sir Galahad: Fogalmam sincs, mire céloztál. Nem módosítottam semmit.

teéjesenmindegy 2018.03.26. 14:32:30

@chrisred:
Figyelj, te hazug szemétláda.
"Csak nálunk mindenki leszarja ezt a szabályt, miért lenne ez máshol másképp? " Senki nem szarja le, köteles vagy magadnál tartani a személyi igazolványod. És az emberek 90%nál nála is van. Hagyjuk már a szar szöveget. Mert azon túl, hogy a kötelességed, gyakorlatilag mindenhova kell, orvostól a bankig
"Amellett, ha a papírjaidból kiderül, hogy Kelet-Gútából való vagy, Aszad zsoldosainak több már nem is kell, ha a kezük közé kerülsz."
Na, igen, ilyen amikor egy nullaagyú seggfejnek semmi fogalma sincs az életről. Te barom, szerinted, ha nincs nálad semmi, akkor Aszad zsoldosai megvonják a vállukat, és szépen elengednek? A sok hülye katona meg kém próbálkozik mindennel, pedig csak téged kellene megkérdezni a sikeres beszivárgásról. "Menjetek csak szépen, ha valaki kér valami papírt, akkor mondd azt, hogy nincs, és tovább is engednek. Egyenes az út Bagdadig, könnyű elfoglalni!"
Igazi hülye vagy

chrisred 2018.03.26. 14:57:54

@teéjesenmindegy: Egyszerűkém, senki se azért tartja magánál a személyijét, mert kötelező, hanem mert kis helyen elfér, és elkerülheti azokat a kellemetlenségeket, amit a hiánya okoz. Mert amúgy szabálysértési szempontból elég lenne a jogsi is, mégis jellemzően mindkettőt magunknál tartjuk egy csomó másik irattal együtt.

Ha gondolkodnál, rájöttél volna, hogy azért az esélyeket megnöveli, ha nem jönnek rá rögtön, hogy lázadó területről érkezik. De ez láthatóan elég távol áll tőled. Te biztosan ki is plakátolnád magadra.

Sir Galahad 2018.03.26. 15:07:42

@chrisred: Dehogynem, de tekintsünk el tőle. Inkább azt mondd, mit akartál az egészből kihozni? Már ha van ilyen.

2018.03.26. 15:10:42

@chrisred: Te... vannak a 'migráció' terén jókora tapasztalattal rendelkező országok... ők miként kezelik a helyzetet? Az USA-ba, csak úgy becsörtetsz, hogy "as salam alejkum, jöttem, láttam, nem mennék vissza!" és mindjárt a kezedbe is nyomnak 3000$-t és egy zöld kártyát (meg hívnak egy limuzint?) Normális helyen nincs olyan, hogy bemondásra menekültté nyilvánítanak. Annak idején a magyarokat is táboroztatták egy kicsit a szomszédok, majd a célország fogadókészségéhez igazodóan egyszer végül útra kelhetett. ..ha bizonyossá vált, hogy képes lesz magát eltartani.

Szelid sunmalac 2018.03.26. 15:17:56

@Womb Raider: Nu...meg mindig nem sikerult valaszolnod. Miben kulonbozik a roman, szerb, nieriai es szir menekult?

teéjesenmindegy 2018.03.26. 15:20:12

@chrisred: "Mert amúgy szabálysértési szempontból elég lenne a jogsi is, "
Értem hülyegyerek! Aztán akkor ALiéknál miért nincs semmi? A szír személyi A3as méretű és betontömbre van gravírozva?

Persze. A túlélés esélyét az növeli mindenhol, ha nincs nála papír. Attól mindenki mindent elhisz, akinek annyi esze van mint neked.

chrisred 2018.03.26. 15:25:43

@Sir Galahad: Ha ilyen ködösen fogalmazol, nehéz megállapítani, mi az, amit nem értesz belőle.

chrisred 2018.03.26. 15:35:55

@Womb Raider: Elég életszerűtlenül hangzik, hogy valaki az Atlanti-óceán túlpartján bukkan fel egy menedékkérelemmel.
Igen, ez így volt. A magyarok százezrei Ausztriában táboroztak hónapokig, és szerencsére a nyugati országok szimpátiájának köszönhetően be is fogadták őket. Most szíriaiak milliói táboroztak évekig Törökországban, Libanonban és Jordániában a nyugati világ közönye mellett. Szeretném azt hinni, hogy nem az emberek változtak ennyit, csupán az őket körülvevő világ, és az információk, amihez hozzájutottak.

teéjesenmindegy 2018.03.26. 16:13:02

@chrisred: "Elég életszerűtlenül hangzik, hogy valaki az Atlanti-óceán túlpartján bukkan fel egy menedékkérelemmel. "
Akik papírok nélkül háborús övezeteken mennek át gond nélkül azoknak az Atlani Óceán átúszása nem okozhat nehézséget.

sinus67 2018.03.26. 16:37:14

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_wnvn002b.html

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnvn001.html#

Na fideszdroidok!
(A 2015-öt nem számítva, mert ugye a mindenkitől megvédő kerítés nem év elején épült.)
Áruljátok már el, hogy az illedelmesen bekopogók átjöttek-e biztonságos országo(ko)n? Amennyiben igen, mi a magyarázat arra, hogy a migránsok elleni kampányra milliárdokat költő kurmányunk mi a redvás picsáért nem b@szott mindenkit vissza a határtól?

Most hozzátéve, hogy én sem szeretném az országot elárasztva látni a bevándorlóktól. Egyszerűen a lényeges (esetleg kibékíthetetlen) vallási és ebből eredő kultúrális különbségek, ellentétek miatt. Rögzítve mindjárt azt is, hogy a valódi menekülteken segíteni emberies kötelességünk!

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2018.03.26. 17:28:32

@Káposznyák István: A szezon és a fazon keverése leginkább az ön részéről valósul meg.

A menekült szó egy szakszó, ami egy adott jogi státuszt is jelent. Olyan embert akit vagy menekültként elismertek, vagy teljesíti a menekültként való elismerés valamennyi szükséges és elégséges feltételét.

A hatóságokkal való együttműködés hiánya és a tény, hogy olyan országból jönnek tovább, amiben már nem voltak életveszélyben, valamint vélt előnyök miatt sértenek törvényt, vállalnak veszélyt, okoznak kárt másoknak a menekült fogalmával nem összeegyeztethető magatartás.

Épp így nem beszélhetünk menedékesekről sem.

A valamilyen irányú lakóhely változtatás viszont mindenképpen migráció, és ebbe belefér a vizsgált csoport.

Márpedig innen az *illegális* migrációról, *illegális* migránsokról való diskurzus egyik fontos eleme, hogy ezt szembe kell állítani a legális migrációval. A legális migráció része pl. az EUn belüli engedélyezett migráció, valamint a menekült státusz valamennyi feltételét teljesítők migrációja.

Ebből a szempontból teljesen más az, aki a jogsértő utat választotta, elkapták, és el akarják osztani, be akarják fogadni. Ugyanis a hatóság elől bujkáló ember könnyen okoz kárt, mind azoknak akik kertjében bújik el, mind azoknak akik olyan járművet vezetnek amikre egyes illegális bevándorlók felmásznak, stb. Ez a tömeg azzal, hogy ezt is elköveti együtt jön. Ez problémás.

Minden úton van drága átkelés. Az ott alkalmazott embercsempészek költségénél olcsóbb lenne a legális migráció (letelepedési kötvény is), ők viszont nem csak biztonságot akarnak, hanem sok mást is, és ezért a gazdagabb országba mennek illegálisan, ahol a beilleszkedésük nehézségei jelentős kockázatot jelent.

Teljesen más helyzet ez, mint akár a dél-szláv, akár a román, akár az ukrán menekültek. A szomszédos államokból érkező magyar anyanyelvű menekültek helyzete ismét eltér.

Igen furcsa, hogy valaki volt határőrként összemossa a törvényes és veszélytelen határátlépést az illegális és több okból is veszélyes határsértéssel.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2018.03.26. 17:37:21

@chrisred: A probléma az, hogy jelenleg is van 4 csoport.

1. Megáll az első biztonságos országban, nem is akar továbbmenni. OTT kell neki segíteni.
2. Megáll az első biztonságos országban, tovább akarna menni, de nem tesz semmit érte.
3. Megáll az első biztonságos országban, tovább akar menni. Ezért valamely országtól engedélyt kér, az oda való bevándorlásra. Több helyet elfogad, ha van pénze azt sem embercsempészre küldi, hanem pl. letelepedési kötvényre.
4. Illegálisan, sokszor másnak kárt okozva továbbjön, és olyan helyet keres ahol ő bizonyos előnyöket vár el és sokuknak Franciaország sem elég jó, vagy Ausztria sem... (onnan is továbbmegy).

A gond az, hogy aki anyagi előnyökért, már amikor érkezik is, magát is veszélybe sodorja, másnak is árt, ebben a károkozásban részt vesz, az nem csak nem igazolta, hogy okunk van befogadni, de azt igazolta, hogy okunk van elutasítani, mert már most veszélyes. Később, ha elégedetlen, dühös, stb. akkor ebből még nagyobb baj lehet.

BiG74 Bodri 2018.03.26. 17:47:10

@Womb Raider:
Burgonyával, vagy kuszkusszal?

teéjesenmindegy 2018.03.26. 18:15:55

@sinus67: Most írtad le, nem? Kötelessége elbírálni és segíteni azt aki kopog. Illetve elbírálni, mert arról nem szól a fáma, hogy mennyit utasítottak el.
Akinek meg eszébe sincs se regisztrálni, se megállni, se együttműködni azt miért is kéne hagyni, hogy mászkáljon amerre akar?

Sir Galahad 2018.03.26. 20:22:14

@chrisred: Ha nincs mondanivalód, hagyjuk.

sinus67 2018.03.27. 02:09:47

@teéjesenmindegy:
Tanultál matekot nem? Amit belinkeltem abban szerepel a kérelmet beadók száma is. Pl. 2017-ben.
Egyszerű összeadás és megtudod a menedékkérelmet beadók számát: 3397. Aztán az utolsó három oszlop számait is összeadod: 1291, majd kivonod az első összeadás eredményéből. Így megkapod az elutasítottak számát: 2106!
Ismétlem, ez 2017. A többit csináld meg te.

Másik! Eddig az volt a kifogásotok a kurmánnyal egyetemben, hogy X biztonságos országon átjöttek, bla-bla-bla. Mondok neked egy számodra újdonságot! Az illedelmesen kopogtatók is átjöttek X biztonságos országon. Sőt a kerítés megépülte előtt is rengetegen a határátkelőn kopogtak illedelmesen, akik szintén X biztonságos országon átvergődtek. Namostakkorhogyisvanez a biztonságos országosdi duma.

Harmadik. Senki más nem hagyta - különösen 2015 őszén -, hogy itt mászkáljanak a migránsok bármilyen papírral, vagy papír nélkül, csak és kizárólag az Orbán-kormány.
Ugyanis a röszkei csata előtt szépen hurcibálták ki a jónépet Ausztriába. Csakhogy rájött a kurmány arra, hogy a migráns ellenes kampányát alá kéne támasztania valamivel. Egyszer csak - az ígéretek ellenére - becsukták a kaput Röszkén. Persze, hogy lázadozni kezdtek a migránsok, mikor a Szerb rendőrök már jó részüket leverte, mint vak a poharat és a sápot is leszedték tőlük.
Majd a csata után elindították őket Ausztria felé! Mit ad Isten, Budapesten keresztül. Felbuszoztatták őket a keletibe, hogy majd vonattal mennek tovább. Igen ám, de a vonat csak nem akart elindulni napok múlva sem. Az aluljáróban voltak ideiglenesen vízcsapok kialakítva a Lipóti pékség mellett, valamint TOI-TOI budik. Természetesen a vonat csak nem akart indulni, mikor is kitört az elégedetlenkedés, amire kivezényelték a fél rendőrséget.
Ekkor indultak el gyalog. Majd Bicskénél megálljt parancsoltak nekik, hogy most már jön a vonat. Erre beterelték őket a bicskei menekült táborba. Egy részük meg tovább gyalogolt. Aztán nagy nehezen megszervezték a tovább vitelüket.

Dióhéjban ennyi! És azért mondom, hogy szándékos volt, mert a röszkei csata előtt a kutya nem látott migránst a fővárosban. És utána sem!

És továbbra is állítom, hogy a vallási és kultúrális különbségek miatt kell megállítani a migrációt! De azt nem plakátolással, nemzeti konzultációval, a magyar emberekben félelmet keltéssel kell megoldani, hanem az EU többi országával kidolgozni egy projektet, amit ott kell megoldani, ahonnan jönnek. Ahogyan Soros György írta a "Soros-tervben", a migrációs válságot elsősorban ott kell megoldani, ahonnan ezek az emberek jönnek (menekülnek).

chrisred 2018.03.27. 05:43:36

@Válasszunk: Sőt, bármennyire is furcsa, a világon élő menekültek többsége el se hagyta az országát, mert nincs rá lehetősége, szóval akár öt csoport is lehetne. De valójában nincs, mert kizártnak tartom, hogy a menekülteknek és a letelepedési kötvényeseknek bármilyen közös halmaza lenne. A kötvény az egy üzleti befektetés, többségében valószínűleg nem is az vásárolja meg, akinek a nevére szól, hanem valamilyen állam vagy szervezet.

2018.03.27. 06:33:12

@Szelid sunmalac: Már válaszoltam, szóval szakadj le rólam.

@BiG74 Bodri: Az autentikus migráns-pörkölt kuszkusszal az igazi, de most magyarosan, krumplival és kovászos uburkával tálaltuk. Én repetáztam is. Ilyen egy igazi magyar.

@chrisred: Amerika (vagy a többi ország akkoriban) a saját kultúrkörével azonos szemléletű embereket fogadott be, akik egyértelműen törekedtek az integrációra, nem gettósodta, nem alakkítottak ki saját felügyeletük alá vont no-go zónákat. Azok, akikkel jelenleg kínlódik egész európa, azok nem, hogy németül/angolul/franciául/svédül nem beszélnek, de még a saját nyelvükkel is alig boldogul zömük, nem kevés az analfabéta, alacsony IQ-jú és eléggé sajátosan szocializálódott emberke, az európai értékrendtől (tudjátok, amit annyit emlegettek..) kissé eltérő nézeteket valló egyén. Kurvára mások voltak az akkoriban menekülő magyarok és a mostanában Európát elárasztó népek. Mindig a szírekkel jöttök, miközben a szírek már nem tartoznak a legnagyobb létszámban benyomulók közé és sok szír pont a hazatérést fontolgatja ( több ok miatt)
@sinus67: öööö... na, akkor most mi a probléma, mit akartál mondani, oly ékesszólóan?

John Nethem 2018.03.27. 08:02:12

@sinus67:

"..És azért mondom, hogy szándékos volt, mert a röszkei csata előtt a kutya nem látott migránst a fővárosban..."

--------

Ehhez annyit tennék hozzá, hogy Budapest beiktatása a dolgokba annyiban szándékos, mint amennyiben a magyar közlekedés Budapest KÖZPONTÚ, csillag alakú. Minden országos vonat ide fut be, és innen indul.
Én havi rendszerességgel utazok Győr-Szombathely viszonylatban 10 éve, így saját tapasztalatot írok. Már 2014-ben és 2015. elején is ez volt a helyzet, hogy szállingóztak arrafelé az ázsiai (afgán, iraki stb.) migránsok amilyen vonat éppen a kezük ügyébe került.
Akkor még voltak befogadótáborok is.
Igen, a Bevándorlási Hivatal is ezeken a fő közlekedési útvonalakon közlekedtette például a Szegedről -Röszkéről- a debreceni táborba a menekültet. Először fölküldte Pestre, és onnan ment Debrecenbe. Miért ?
1.) Hogy ne tévedjen el a menekült , ugyanis ezek az útvonalak minden térképen rajta vannak
2.) Csak ezen az útvonalon lehet 1 napon belül a célhoz odaérni, a lehető legkevesebb átszállással.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2018.03.27. 11:00:50

@chrisred: Aki a saját országon belül van, az sokszor azt az országot, annak a másik részét találta biztonságos országnak, és úgy állt meg az első biztonságos országban.

A letelepedési kötvényes továbbvándorlásra tudok konkrét példát is, de egy kicsit összetettebb a történet. Egy csajt, és családját tudom példának. Kereskedelemmel foglalkozó apuka, korábban is jártak Magyarországon. 2011-ben amikor az Arab Tavasz kapcsán látni lehetett, hogy ott nem demokrácia, hanem polgárháború lesz idejében léptek normál vízum, útlevél kombinációval.

A lány egyetemi hallgatóként érkezett. Mivel nem akarták az útiokmányok lejártát megvárni, stb. ezért kellett volna tartózkodási engedély, letelepedési engedély. Több helyen ment menedékkérelem. Ugye amikor az otthoni helyzet úgy vállt életveszélyessé, hogy ő éppen Magyarországon tanul, akkor nem lehetett azt mondani, hogy "ő biztonságos harmadik országon át jött". De hazaküldeni sem lehet. Együttműködik. Ez tipikusan az a helyzet amikor gond nélkül megadják akár a menekültstátuszt.

Próbálkozás családegyesítésre, stb. csakhogy ez menekültként, rövid tartózkodás után ritkán sikerülne jól. De közben megjelent biztonságos, és 100%-ban működő opcióként a letelepedési kötvény. Befektetésnek sem rossz, és az akkor már nehezebb migrációs helyzetben ezzel a sor elejére lehet állni. Családegyesítéssel jöhet mindenki.

Leányzó már él itt annyi ideje, hogy a letelepedési engedélyt állampolgárságra válthatta. Ő nem volt Békemeneten.

De azt mondja, hogy a Békementen FIDESZ táblát tartó arabok, négerek, stb. jelentős része is az a fajta ember, aki "inkább költ leteledési kötvényre és repülőjegyre", mint embercsempészre, és hálásak ezért az opciókért.

De tény az, hogy a továbbvándorlásnál a letelepedési kötvény elsősorban olyan esetben volt opció, amikor vagy családtag, vagy barát már Magyarországon élt. Mint tudod sok menedékkérőnél ott volt az okostelefon, volt net elérés, mert informálódtak a lehetőségekről. Aki kapta Magyarországról a drótot hol van a környéken iroda, hogy lehet oda menekülni, hogy lehet a magyar letelepedési engedéllyel repülőre szállva, családegyesítve feleannyiból biztonságba kerülni, mint az embercsempészes életveszélyes úton, azok bizony így jöttek.

sinus67 2018.03.27. 12:35:14

@John Nethem:
Vágom én ezt a fő közlejedési útvonal dolgot! De a röszkei csata előtt miért nem parkoltatták őket a fővárosban?
És utána sem! Kellett a show, ami igazolja azt, ami a plakátok üzeneteként az emberekben kialakult a migránsokkal kapcsolatban. A tömeg viselkedése mindig az egyén felerősített változata, attól függően, hogy a tömeget milyen hatások érik kívülről és milyen kontroll fékezi belülről.
Látván a politika "lélektanát", nekik semmi sem drága, hogy igazolni tudják magukat. Oldaltól függetlenül.
Ha összerakja az ember ezt a migránsos történetet és felteszi a mindenkor aktuális kérdést, hogy "kinek áll érdekében?", akkor az igazságtól nem áll távol az a következtetés, hogy szándékos volt az egész, amit a migránsok "balhézására", annak lehetőségére apellálva végeztek az csatával és az utaztatással kapcsolatban.
Ezt akartam csak érzékeltetni. Nem válogatva az Ausztriába vezető útvonalakat.
Hozzátéve, hogy vannak jogszabályi eszközök akár a magyar, akár a nemzetközi jogban, amelyek pontosan szabályozzák a migrációs tevékenységét az államnak, illetve azok hatóságainak.
Ilyen migrációs hullám esetén - akár itthon, akár az EU más országában - ezek a szabályozások nem feltétlenül tudják megoldani a kialakult válságot, krízist.
Ezeket azonban a legkevésbé sem oldja meg a plakátolás, a népszavazás és a nemzeti konzultáció. Sőt a stop-Soros sem!

2018.03.27. 15:52:49

@sinus67: "A tömeg viselkedése mindig az egyén felerősített változata, attól függően, hogy a tömeget milyen hatások érik kívülről és milyen kontroll fékezi belülről."
Nos, voltak olyan megnyilvánulások, amik arra utaltak, hogy nem sok kontroll volt.

Komolyan, a könnyem kicsordul, amikor ilyen mélységes empátiát látok megnyilvánulni..Tükör előtt gyakorlod, vagy ez már megy séróból?
Mielőtt nagyon beleélnéd magad... senki nem kötelezhet minket migránsok feltételek nélküli befogadására.. még a menekültek esetében is vannak mindkét oldalnak kötelességei (nem csak jogai..)

Nehogy kitaláld, hogy a gyerekét a sínre fektető, vagy az ételt /vizet dobáló majomcsorda viselkedése a rendfenntartók eljárásával magyarázható.. idegállapotba kerültek, aztán átdobálták a kisklambókat a kerítésen.. bravó...

John Nethem 2018.03.27. 17:10:13

@sinus67:

Én erre más fórumokon is és már 2015-ben ilyen blogok jórészén rendre elmondtam és elmondom: tessék végre megnézni a kronológiát.
És ehhez nem is kell Columbo hadnagyi észjárás.
MESSZE NEM AZÉRT van köze a kormányzatnak ehhez, mint amit te állítasz.

1.) A migrációkezelés egészen addig úgy-ahogy normális mederben zajlott, amíg az Európai Bizottság ki nem találta, hogy a menekültkérdés elbírálása alatt nem lehet zárt táborban tartani a kérelmezőket. Ennek az lett a következménye, hogy amint a kérelmezőt regisztrálták, már másnap továbbállt az országból -- holott erre törvényi joga nem volt, de ilyen dolgok érdeklik a migránsokat a legkevésbé....---. Így pár hónappal később már tízezrével kell megszüntetni az kérelmi eljárásokat a menekült felszívódása okán.
2.) Látván a menekültek, hogy szabad az út Európába, folyamatosan kezdtek a zöldhatáron keresztül is egyre többen belépni. A határőrizet nem volt ilyen mennyiségű és méretű embertömeg föltartóztatására fölkészülve, kivált, ha nagyobb létszámban jöttek és százfelé szaladtak. Minden egyes után nem futhat egy rendőr...
3.) A beszökdösöttek egyre szervezettebb formát öltve - nem kis Soros pénzelte Migration Aid stb. NGO szervek közreműködésével - indultak Nyugat felé az összes oda tartó vonatokkal.
Magam is kellően tapasztaltam mindezeket már 2015 tavaszától.
4.) AZ NGO-k idővel arra is felkészítették a migránsokat, hogy tagadják meg a magyar hatóságoktól a nyilvántartásba vételt és az ujjlenyomat adást, mert akkor nyugatról a DUBLINI I-II-III. révén bármikor visszadobhatják őket ide.
5.) Tavasztól már kezdtek feltorlódni a migránsok a Keletinél, akik nyilván pénzre vártak - valahonnan valakik által - megvenni a Bécs felé menő vonatokra a jegyet.
Hegyeshalomnál az osztrák határőrizet rutinszerű ellenőrzéseket tartott, és számtalan esetben szállítottak le migránsokat a vonatról. Hiába lobogtatták a Bécsig-Münchenig szóló jegyüket , az csak utazásra jogosít. Mivel semmiféle irat nem volt náluk azonosságukat igazolni, ezért egyértelműen nem léphettek be Ausztriába.
6.) A Railjet-et üzemeltető ÖBB a Hegyeshalomnál már több órát várakozni kénytelen szerelvények miatt arra kérte a MÁV-ot, hogy csak azoknak adjon ki menetjegyet, akik a személyi azonosságukat már a jegyvételnél igazolni tudják, felgyorsítva ezzel majd a Hegyeshalmi átjutást.
7.) Ez a procedúra még nagyobb tömeget és migráns torlódást eredményezett a Keletinél.
Ekkor már a zöldhatáron átjövők száma napi szinten elérte a 2-3 ezer főt.
A rendőrség már ekkora létszámnál tehetetlen volt.
8.) Orbán kijelentette, hogy szükséges a határvédelem megerősítése, de nem csak a személyi állomány, hanem egy a ZÖLDhatár védelmét szolgáló MŰSZAKI határzár fölépítése is.
De ez egyáltalán nem érinti és nem korlátozza a rendes határátkelőket.
Aki jogosult belépni az országba és egyúttal Schengenbe, az beléphet bármelyik határátkelőn.
9.) Kitűzik a műszaki határzár megépítésének végső időpontját.
10.) Felgyorsul a migránsok mozgása, mindenki igyekszik még a határzár előtt átjutni.
11.) Németországban az ottani Bevándorlási Hivatal vezetője egy óvatlan kijelentéssel , miszerint a menekültbefogadásnak NINCS FELSŐ KORLÁTJA Németországban még nagyobb bátorítást adott menekülteknek. Alig egy hétre rá Merkel meg azt találta mondani, hogy minden szír menekültet befogad Németország.
Más se kellett, onnantól minden ember szírnek vallotta magát.
12.) Megtörtént az az ominózus eset Ausztriában(?) a magyar teherautóval és a több tucat bennfulladt menekülttel.
13.) A menekültek betódulása már a napi 8000 főnél jár. Hétvégenként már eléri a 10000 főt is.
14.) Az menekültek már egyértelműen megtagadnak minden együttműködést a hatóságokkal. Mindenki kizárólag Svédországba és Németországba akar menni.
15.) Egy időre leáll a vonatközlekedés Bécs irányába, csak Hegyeshalomig közlekednek a Railjetek, onnan a "VALÓDI" utasokat átszállítják a túloldalon várakozó másik Railjethez.
16.) A migránsok szervezkednek a Keletinél. Merkelt éltetik, és mindenki mamájának hívják... Merkel mama vár bennünket harsogások közepette....
17.) A migránsok egy csoportja elindul gyalog Bécs felé az autópályákon.
18.) Osztrákok jönnek értük kocsikkal, fuvarozzák a migránsokat eszetlenül.......
19.) Ausztria megnyitja a migránsok előtt az utat, mondván, a legtöbbje úgyis Németországba tart.
20.) Egy , másfél hónappal előbb elkészül a GYODA a határon,, augusztus végére már a legkritikusabb helyeken áll, és folyamatosan építik hozzá a kerítést is.
21.) Szeptember közepére kész a kerítés, 2015. szeptember 16-án RÖSZKÉnél a szerb oldalon feltorlódott tömeg ILLEGÁLISAN be akar lépni Magyarország területére.
A rendőrség megakadályozza a betörést..................

chrisred 2018.03.27. 17:40:31

@Womb Raider: "Amerika (vagy a többi ország akkoriban) a saját kultúrkörével azonos szemléletű embereket fogadott be, akik egyértelműen törekedtek az integrációra, nem gettósodta, nem alakkítottak ki saját felügyeletük alá vont no-go zónákat."

Javaslom ehhez oktatófilmnek a New York bandáit Scorsesetől.

chrisred 2018.03.27. 17:43:12

@Válasszunk: "inkább költ leteledési kötvényre és repülőjegyre"

De az remélem, stimmel, hogy a 300 ezer euró és az ügyintézés szintén nem kétfilléres költsége nem ugyanaz a kategória. Ennyiből megvehetné az egész repülőt.

John Nethem 2018.03.27. 18:46:05

@chrisred: Az akkori maffia irányította negyedek nem egyenlőek a NO-GO zónákkal.
Minden no-go zóna gettó, de nem minden gettó no-go zóna.

chrisred 2018.03.28. 05:51:04

@John Nethem: Ez axióma vagy valamilyen módon alátámasztható állítás?

2018.03.28. 06:01:00

@chrisred: Gondolkozz, ne mindig mástól várj válaszokat... és akárhogyan is nézzük, még mindig ugyanazon kultúrkörről beszélünk, nem egy, a miénket alacsonyabb rendűnek/eliminálandónak tartó középkorban rekedt világ kirajzásáról van szó.

John Nethem 2018.03.28. 09:35:04

@chrisred: Nem kell nagy dolgokra gondolni, csupán a SZAVAK jelentését megnézni, és ha nem megy, akkor fölcsapni az ÉRTELMEZŐ SZÓTÁRT....
És ha ott sincs, akkor a SZAKIRODALMAT.

És láss csodát:

szakirodalom = no-go zónának a szakmai definíció szerint nevezünk:

1. ahol a hatóságok lemondtak a törvények érvényesítéséről;

2. ahol a lakók – vagy szervezett paramilitáris csoportok – alternatív igazságszolgáltatást működtetnek, mely felülírja az állam törvényeit;

3. ahova a többségi társadalom tagjai etnikai/vallási alapon nem léphetnek be, ha pedig mégis megteszik, testi épségük komoly veszélyben forog, hiszen semmilyen hatósági segítségre nem számíthatnak.

És minden olyan GETTÓ, ami a közértelmezésben rossz hely, ahol lecsúszottak tömegei élnek, rossz a közbiztonság, ahova nem jó érzés bemenni, magasabb a bűnözés aránya, nagyobb a munkanélküliségi ráta, és nem egy esetben a perifériára szorult , másodrendű polgároknak tartott etnikumok tömbösödése figyelhető meg.

Amerikai értelmezésben pedig a NEGYEDEK vannak, ETNIKAI besorolással, ahol főleg az OLASZországból áttelepült maffia építette ki a bázisát, illetve részben a kínai meg a japán, GAZDASÁGI !!!!!! ( = HASZONSZERZŐ ) értelemben fölosztva egymás között a várost.

chrisred 2018.03.29. 05:37:53

@John Nethem: Hálás lennék, ha néven neveznéd a szakirodalmat, amiből idéztél. Én ezt az értelmezést találtam: A "no-go area" (or "no-go zone") is an area that has a reputation for violence and crime which makes people frightened to go there, an area in a town barricaded off to civil authorities by a force such as a paramilitary, or an area barred to certain individuals or groups." Ebből egyértelmű, hogy csak az első két általad felsorolt pont alkalmazható (ami egyébként a Five Pointsra is illik).

A gettónak is van elfogadott értelmezése: "A ghetto is a part of a city in which members of a minority group live, typically as a result of social, legal, or economic pressure."

Tehát az értelmezéseddel szemben a no-go zone nem etnikai elkülönülésről szól, hanem törvényenkívüliségről, míg a gettó igenis főleg etnikai alapon elválasztott csoportok lakóhelye.

John Nethem 2018.03.29. 09:32:32

@chrisred: Na ja, az a Polkorrekt megfogalmazása.
Nézd már meg, hogy a NO-GO zónák mindegyike MÁS ETNIKUM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Akkor ????

A GETTÓ a legelején jelentette csak az etnikai tömbösödést, ma már tágabb fogalomkörrel bír.

Trafi Fax 2018.03.29. 11:39:11

Az egész cikk liberális torzítás, különböző fogalmak összemosása. Letelepedési kötvény eleve más téma, amit felesleges belekeverni az egészbe. Nem is érdekli már azokat, kik úgyis a Fideszre fognak szavazni, más okból.

"Az is igaz, hogy tagadta mindaddig, amíg egy államtitkára el nem szólta magát. Az is kiderült azóta, hogy a kvóta egyezményt bizony aláírta Brüsszelben. "

Nem tudok róla, hogy Orbán tagadta volna, tehát ez is egy hazugság. Nem is lehetett volna tagadni, ami a BHH honlapján is szerepelt, hiszen onnan származnak a számadatok is. Orbánt sem kellene ennyire butának nézni, hogy letagad olyasmit, ami nem is titkolható józan ésszel.

Tehát számomra az írás már ezen a ponton teljesen hiteltelenné válik. Komoly ember így nem beszélhet. Meg amit Orbán aláírt, az is egy buta kiforgatása a tényeknek. Innen kezdve vicc az egész írás.

chrisred 2018.03.30. 07:23:54

@John Nethem: Pontosan melyik no-go zone? Név szerint említsd meg. Az említett wiki szócikk Európával kapcsolatban mint no-go zone említi Belfastot 1969 és 1972 között, ami nyilvánvalóan elsősorban a polgárháború kísérőjelensége volt.

Aztán ott van Molenbeek-Saint_Jean: "18. század végén a Brüsszel-Charleroi csatorna megépítése hozott nagy változást, Molenbeek kereskedelmi és ipari jelentősége megnőtt, a lakossággal együtt. 1875-ben a település visszanyerte önállóságát. A helyi munkalehetőségek számos munkást vonzottak ide, először Belgium más részeiből, majd Franciaországból, később Európa déli részéről és napjainkban Kelet-Európából és Észak-Afrikából. A település lakossága folyamatosan nőtt a 19. század során, ami igen zsúfolt lakónegyedekhez, rossz életkörülményekhez vezetett.
A várost ekkor "Kis-Manchester" néven emlegették, mivel lakói olyan szegénységben és nyomorúságban éltek, mint az angol nagyvárosban. Amikor Brüsszel a csatorna kikötői részét saját területéhez csatolta, elkezdődött Molenbeek hanyatlása. Az első világháború után a folyamat felgyorsult, különösen a nagy gazdasági világválság alatt, rengeteg ember vesztette el a munkáját, süllyedt szegénységbe. A különféle fejlesztési programok ellenére az egyik legszegényebb brüsszeli kerületnek számít ma is, ahol a munkanélküliség eléri a 30%-ot."

Tehát nagyjából már száz éve megfelel annak a leírásnak, amit a gettóról adtál.

John Nethem 2018.03.30. 09:56:24

@chrisred:

Akkor most ????

Éppen te hoztad a bizonyítékot az én állításomra. A JELENTÉSBŐVÜLÉS NEM időben visszafelé történik, hanem a napjainkhoz közelítően.

Írtad:" A várost ekkor "Kis-Manchester" néven emlegették, mivel lakói olyan szegénységben és nyomorúságban éltek, mint az angol nagyvárosban."

chrisred 2018.03.31. 06:18:29

@John Nethem: Már nem azért, de ha a jelentésbővülés "időben visszafelé" történne, nem bővülésnek, hanem jelentésszűkülésnek neveznék. Csak annyi történt, hogy hoztál két fogalmat, hogy elválassz velük olyan jelenségeket, amik amik szerintem egymással együtt, és egymást erősítve jelentkeznek, ezért nem is lehet vagy érdemes elválasztani azokat. Te azt írod, hogy a fogalmak változnak, szerintem meg maga az állapot, amire alkalmazni akarod azokat.
süti beállítások módosítása