Nem elég!

Nem elég!

Viva la Debreciner.hu

Nagy szükség van az objektív újságírásra, melynek debreceni zászlóshajóját ismét igyekeznek kilőni.

2023. április 19. - Káposznyák István

A napjaim javarészt hírolvasással kezdődnek. Először jönnek azok a médiumok, melyek rendelkeznek saját alkalmazással, s majd a többiek. A többi első helyén a debreciner.hu van. De hogy mi indított arra, hogy ezt megosszam Önökkel? A HAON ma reggeli cikke, amely igyekszik összemosni a kampányfinanszírozás során az ellenzéknek juttatott pénzeket (erről is megvan a saját véleményem) a pályázati forrásokkal. Bár ezt az összemosást közvetve teszi - a Magyar Hírlap cikkéből idéz -, de hamis következtetések útján tesz ténymegállapításokat. Összemossa a szezont a fazonnal, a pártfinanszírozást a pályázati pénzekkel. Mindezen túl megmondja, hogy mit érdemes és kell erről gondolni.

Ezzel szemben a Debreciner.hu működése során nem akarja megmondani, mit gondoljak dolgokról, nem akarja megmondani mi a helyes és követendő. Egyszerűen nem csinál mást, mint ami egy újság feladata: tényszerűen tudósít, ismeretet ad dolgokról. Tudósít a helyesről és a követendőről, de a hibákról és disznóságokról is. A véleményt meg rábízza az olvasóra. Ezt nevezik valahol objektív újságírásnak. Hallottam már ilyet. Nem egyik, vagy másik oldalról igyekszik megvilágítani a dolgokat, hanem a normális és morális emberi értékek pontjából lát és közöl. És ezért higgyék el kapnak hideget nem csak a jobb oldalról.

Már megint ez a soros mantra

Lássunk világosan. Bármely szerveződés, amely hisz abban, hogy arra a munkára szükség van, amelynek a megvalósításán fáradozik, igyekszik ahhoz forrást is szerezni. Mecénás hiányában álltalában a pályázatok azok, amelyek a működési igényt kielégítik, legyen az hazai, vagy akár külföldi pályázat. Magyarországon úgy vélem megtapasztaltuk, hogy kik kaphatnak (vagy inkább kik nem kaphatnak) forrást, amivel nem állítom, hogy a forrásokban részesülők munkájára nem lenne szükség. A Ddebreciner.hu-t elindító Együtt Debrecenért Egyesület tagjai sose a HAON cikkében megfogalmazott pénzszerzésre törekedtek. Ott voltam a vajúdásnál, mikor azon ment a matek, hogy egy kétszázezres városban csak van kétezer ember, aki napi egy gombóc fagylalt árával támogatná az objektív újságírást. Akkor lehetne dolgozni, szervert üzemeltetni, újságírókat fizetni és stb, stb... Megdöbbentő, de sajnos nem volt. Ez a debreceni emberek hibája lenne? Nem gondolom, hogy hiba, de felelősségük van benne. Hagyták, hogy a propaganda elvegye tőlük a hitet. Lehet nekünk más véleményük is, mint amit elvárnak tőlünk. Valójában sokkal többen vannak, akik nem „bólogató jánosok”, hanem szuverén személyek a maguk kőkemény kritikájával és elégedetlenségével. És hogy hol vannak? Velem élnek, mert én is debreceni polgár vagyok és ahhoz, hogy elérhetőek legyenek, hogy tiszta és befolyástól mentes infót kapjanak szükség van a Debrecinerre. És a hitre, amit szerencsére van lehetőségünk megújítani.

Nekem mit jelent a Ddebreciner.hu? A minap volt egy fotó az oldalukon... és ott azt a napos részt.

Készítette: Koppányi Szabolcs

50369_felho_koppany_szabolcs.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nemeleg.blog.hu/api/trackback/id/tr6718105856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása