Nem elég!

Nem elég!

Most tényleg...?

2018. január 22. - Káposznyák István

cover_a_hataror_megpihen.jpg

Most tényleg ez a legnagyobb probléma a választókörzetemben?

Nem inkább az elvándorlással, a falvak elnéptelenedésével, a valós munkahelyek létesítésével, a települések újra felvirágoztatásával, a helyi hatalmaskodásokkal kellene foglalkozni, stb. hogy jobb lehessen valamennyiünk élete?

Hogy miért is jutott ez eszembe? Határőr voltam Nyírábrányban, majd a Debreceni Nemzetközi Repülőtér repülésbiztonsági vezetőjeként fejeztem be a rendészeti pályafutásomat. 1990 és 2000 között a Határőrség több mint egymillió menekült (legyen az valós, vagy gazdasági) ember ügyét rendezte jogszabályi keretek között. Tette ezt hangulatkeltés nélkül, de szakmai munkát végezve. Magam is részt vettem ebben. A menekültügy szakmai és nem politikai kérdés. Akkor vajon miért nem féltek a mai kormányon lévő politikusok?

Tény, hogy a kor kihívásai megkövetelik az idegenrendészeti és menekültügyi szabályok átdolgozását, ami nem puhítást jelent, hanem elsősorban a tagállamok közötti együttműködés erősítését, hatékonyságuk növelését, a terhek igazságos elosztását. Schengen külső tagállam vagyunk, így az Európai Uniónak sokkal nagyobb részt kell vállalnia e területek erősítésében, mint ahogyan eddig tette.

Soros lebontja a kerítést- harsogja a kormány propagandagépezete, miközben ma is a határt védem. Tartalékos katonaként tavaly két hónap határszolgálaton voltam a déli határszakaszon. Magyar katonák és rendőrök védték, védik az államhatárt éjjel és nappal és nem a kerítés! A kerítés egy ideiglenes határőrizeti berendezés, melynek megvan az időszerűsége. Használták tőlünk nyugatabbra is. Tegyék, mert a biztonság valamennyiünk érdeke! De tudták azt, hogy mit jelent az az 500 milliárd forint, amibe eddig került? 500 ezer millió forintot. Ízlelgessék egy kicsit. Ennyire jól megy nekünk? Nem lenne ennek más helye? Mondom ezt annak tudatában, hogy Magyarország nem célállam, illetve annak idején a magyar kormány engedett be több tízezer menekültet Európába, úgy, hogy nem regisztrálta őket.

Soros betelepedési irodát akar nyitni?!? És a civilek is ezt támogatják?!? Pláne az ellenzék?!? Baloldal!?! Kedves Választópolgárok! Tudják mely „cég” üzemeltet ilyen cégeket? A fideszes magyar kormány szerte a világban és már húszezer ismeretlennek adtak jogszerű tartózkodást Magyarországra a letelepedési kötvények révén. Azt mondja a kormányunk, sőt az ellen hergel mindenkit, hogy nem leszünk befogadók, ide ne jöjjenek. Aztán csendben csak betelepít 1300 embert. Most akkor mi van? Ja, hogy szépen megálltak a határon és ,ahogy Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak nyilatkozta „szépen bekopogtak az ajtón, köztük nők és gyerekek”.

Szükségünk van a menekültekre? Nincs. Be kell fogadnunk őket? Nem. Viszont emberhez méltó bánásmódban kell őket részesíteni mindaddig, amíg az idegenrendészeti eljárásuk le nem zajlódik. Úgy, ahogy annak idején a Határőrség tette a dolgát. Szakmai alapon, nem hergelve az embereket egymás ellen.

Tényleg ez a legnagyobb probléma a választókörzetemben?

https://www.facebook.com/KaposznyakIstvan.Szolidaritas/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemeleg.blog.hu/api/trackback/id/tr7913594813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása