Nem elég!

Nem elég!

Tüntetés a Korrupció Kormánya Ellen_Debrecen

A Szolidaritás tagjaként elmondott beszédem

2015. április 20. - Káposznyák István

11146276_841892865885914_6073137215503029405_n.jpg

A korrupció egyik általánosan elfogadott értelme szerint „olyan törvénybe vagy közerkölcsbe ütköző cselekedet, aminek során valaki pénzért vagy más juttatásért vagy juttatására való kilátásért cserébe jogosulatlan előnyhöz juttat másokat”.

Egy másik megfogalmazás a korrupciót közrossznak definiálja, mint a közérdeknek, a közjónak az ellentettje. Megegyezik bennük a KÖZ rész, mely közből ellopott javak által a MI életminőségünk lesz és lett rosszabb. Valamennyi honfitársunké. Legyen az kormánypárti, vagy ellenzéki oldalon, vagy apolitikus, kinek már tele van a hócipője mindazzal, ami körülötte zajlik.

Országukban nincs korrupció, csak …

… állami tulajdonba vétel mindannyiunk érdekében (amit később odaadnak mások érdekében)…

… titkosítás (ez is csak az adófizető nyugalmát és békéjét szolgálja)…

… az állami pénzeknek nem kél lába (mert tudjuk, hogy jó helyre kerülnek, ahová ajánlják, később aztán mégse)

… a látszat- és felesleges gigaberuházások mindenki érdekét szolgálják (aki ezt nem hiszi, az kommunista, hazaáruló, nép ellensége, de legalábbis nem szereti eléggé a focit)

… van olyan titkos tanácsadó és NAV-elnök, akit az USA kiutasított (természetesen ezt a rágalmat kikérik magunknak, hiszen kivizsgálták maguknak)

Nálunk nincs korrupció, csak…

…. igazságos alapon elosztják újra a földeket (aki ért hozzá nem kap, aki a földalapú támogatásra hajt, és parlagon hagyja, de jó cimbi, annak jár)…

…. elosztjuk igazságosan a dohánykereskedelmet (aki ért hozzá, az nem kap – kivéve ha haver)…

…. sikeres gazdasági felemelkedés (kár, hogy ezt csak azok a vállalkozók veszik észre, akik „jól fekszenek”)…

…. vannak csődbe ment Takarékszövetkezetek, amelyek szintén a sikereinket példázzák…

….vannak több százmilliárdos pilótajátékok, amikben a minisztériumok is közpénzzel vesznek részt, de értse meg minden résztvevő, hogy ez csakis az ő érdekében történt…

… és persze vannak tehetséges gázszerelők, akikből először polgármester, majd milliárdos lesz…

Nálunk nincs lopás, csak…

… urizálás…

…családi összefogás…

… magától növekvő ingatlanok…

…szigorúan őrzött garázs titkok…

… közpénzből fizetett luxusutak…

… senki által nem nézett, ám jogosan agyonfinanszírozott köztévé…
… államosított tankönyvpiac báboknak és nem gondolkodóknak készülő tankönyvekkel…

… alkotmány asztala…

…államilag szervezett ismerkedős est fiataloknak…

…meg barackfa. Mert ez a lényeg, hogy mi mind összetartozunk, ugye? Kicsit korrupt, kicsit savanyú, de a miénk. Magyar barack.

Nagyon sokszor hallottam már a következő mondatokat:

„Úgyis minden politikus lop.”

„Ezek is lopnak, az előzőek is loptak.”

„A kisember úgyis mindig rosszul jár.”

Hallottatok már ti is ilyeneket, ugye?

Mintha természetes volna. Pedig nem az. Mert szerintem legyen az jobb vagy baloldali, aki lop az tolvaj.

A korrupció pedig lopás. Az EU-s pályázati pénzekből százalékokat visszakövetelni az is lopás. Mi az európai közösség teljes értékű tagjai vagyunk és ez által a MI pénzünket is lopják. Mi tehetünk ez ellen, illetve a korrupció azon művelői, IGEN AZON MŰVELŐI akik kérésre, hatásra, bármilyen más nyomásra, tanácsadói díjakban vagy más címen „visszautalnak” a Fidesznek.

Tisztelt művelői ennek az egész mocsoknak! Ne felejtsétek el, hogy ma Magyarországon, sikeres vállalkozóból országos, területi vagy helyi szinten bármikor lehet egy újabb Simicska Lajos. Mert ahhoz, amit felépítettetek, amit elértetek, holnap már más érdek fűződik. És ez az érdek nem nemzetgazdasági, nem területfejlesztési, hanem személyes. Pofára megy. A javatokat akarják. A javatokat. Ti vagytok azok, akik képesek vagytok ezt a rendszert megdönteni, akik kénytelenek vagytok a pályázati pénzekből visszajuttatni, mert a rendszer úgy van felépítve, hogy jogszerű eszközökkel nem tudunk vele mit kezdeni. Forradalmat csinálni meg ma még nincs bátorságunk.  Mindig arra törekszünk, hogy békésen történjen minden átmenet, pedig áldozat nélkül, nincs szabadság. Hát hozzuk meg az áldozatot. Kezdjük kicsiben mi, és követeljük meg nagyban "nagyjainktól". Ne feledjétek! Vétkesek közt cinkos aki néma.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemeleg.blog.hu/api/trackback/id/tr827384684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása