Nem elég!

Nem elég!

2019. március 15-én elmondott beszédem a Szabad sajtó úti megemlékezésen

2019. március 16. - Káposznyák István

Csodálatos nekem ez a mai nap, mint ahogyan a debrecenieknek is, akiknek az üzenetét hoztam. Annak a városnak az üzenetét, ahol a fegyveres harcok idején sorsdöntő politikai elhatározás született.   1849. április 14-én a Debreceni Nagytemplomban ülésező kibővített országgyűlés közfelkiáltással mondta ki a Habsburg-ház trónfosztását.

Azért csodálatos ez a mai nap, mert minden magyar Budapesten és Londonban, Debrecenben és New Yorkban, Székelyföldön és a világ szinte valamennyi országában büszkén vallja 1848-49 eszméit, dicséri a hősöket, megemlékezik a bátorságukról, a küzdelmükről, az áldozatukról, melyet a haza iránt érzett szeretet táplált.

Barátaim!

Én a Magyar Szolidaritás Mozgalomban tevékenykedem, amely civil szervezetként jelen van a Parlamentben is. 2011 óta nevünkben is hirdetjük ezt az értéket, a szolidaritást, ami összeköt bennünket szervezeten belül és megoldást hozhat ennek az országnak.

1848-49-ben a nemzetek fiai kölcsönösen segítették egymást, hiszen a magyar szabadságharc során a tábornokok között voltak román, lengyel, osztrák, örmény, német, francia, szerb, horvát és cseh-morva származásúak is.

És ezek csupán a főtisztek. Mert együtt harcolt és ontotta vérét magyar honvéd, cigány honvéd, zsidó honvéd, román és a Kárpát-medence mindazon fiai, akik számára fontos volt a magyar szabadság.

Időszerű, hogy erősítsük ezt a szolidaritást, mert veszélyben a magyar szabadság.

Azok, akik szuverenitást kiáltanak, elvitatják mások jogát a szuverenitástól.

Azok, akik keresztény Magyarországról beszélnek, vallásos köntösbe bújva uszítanak, vallásos köntösbe bújva lopnak, és vallásos köntösbe bújva hazudnak.

A politikának ma nem jobb és baloldalról és nem ideológiákról kell szólnia, hanem az emberekről. Azokról az emberekről, akik fent tartják ezt az országot, akik megtermelik a javakat, akik Európa legmagasabb áfáját fizetik az államnak.

A politikai szervezeteknek kölcsönösen segíteniük kell egymást, mert ha a szövetségesemet erősítem, attól magam is erősödöm. Hiszen teljesen mindegy, hogy hány ellenzéki képviselő van a parlamentben, vagy az önkormányzatokban, ha bármilyen javaslatukat hatalmi arroganciával seprik le az asztalról.

Viszont partvonalon kívülről nem lehet politizálni. 1848-49 hőseinek, a magyar szabadságharcnak az a mai üzenete számunkra, hogy csak összefogással lehet az elnyomók fölé kerekedni, ahogyan 1849-ben a Debreceni Nagytemplomban történt.

Akkor egy idegen hatalom vetett gátat a magyar demokratikus átalakulásnak, ma a tolvaj, hazug, megosztó, gyűlölködő saját kormányunk a kerékkötő. 

A Szolidaritás Mozgalom ígéri, hogy küzdünk és kitartunk, mert végig ki kell tartani és soha nem szabad feladni.

Egykori rendvédelmisként erre tudok nektek felesküdni: továbbra is küzdeni fogok a magyar szabadságért, a tisztességes közéletért, a hazámban élő valamennyi polgár törvény előtti egyenlőségéért!

Isten engem úgy segéljen!

Szabadság! Egyenlőség! Szolidaritás!

https://szolidaritasmozgalom.hu

https://szolidaritasmozgalom.hu/2019/03/15/egyutt-harcolt-magyar-honved-cigany-honved-zsido-honved-roman-es-a-karpat-medence-mindazon-fiai-akik-szamara-fontos-volt-a-magyar-szabadsag/?fbclid=IwAR2-mdMUnZ4JTDKc7YK2oDZmbgea80Xw16MwM7bP607zAO5Sicw-F88Nblw

A bejegyzés trackback címe:

https://nemeleg.blog.hu/api/trackback/id/tr9514692658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása