Nem elég!

Nem elég!

Utolsó napirend

kérdésekre érkezett válaszok

2023. június 21. - Káposznyák István

A közgyűlés utolsó napi rendi pontjában van lehetőség tolmácsolni azokat a kérdéseket, panaszokat is, melyekkel a debreceni emberek keresték meg a képviselőket. Ezeket adott esetben azonnal, vagy később az illetékes főosztály válaszolja meg.

A legutóbbi közgyűlésen két ilyen kérdést tolmácsoltam.

Az egyik a Varga utca és a Szent József kollégium közötti járdájára vonatkozott, mivel egy ott lakó jelezte felém, hogy több esetben előfordultak kisebb balesetek a járda rossz minősége miatt és azért az ott élőket hibáztatták. Az önkormányzat illetékesei a szakkivitelezőkkel együtt a panaszt kivizsgálták és arról tájékoztattak, hogy a járda lokális javításáról gondoskodnak.

A másik a Töhötöm utca útfelületével kapcsolatos panasz volt, ugyanis korábbi munkálatok következtében az útburkolat több helyen megsüllyedt és csapadékos idő esetén több tíz méteres pocsoják alakulnak ki. Ezek az összefüggő vízfelületek ellehetetlenítik a gyalogos és kerékpáros közlekedést, illetve beszennyezhetik a kerítéseket. A panasz jogosságáról ebben az esetben is meggyőződtem és a panaszt tolmácsoltam. Balázs Ákos alpolgármester arról tájékoztatott, hogy a Töhötöm utcával kapcsolatban az egyik probléma, hogy az aszfaltburkolat elhelyezésekor nem került kialakításra csapadékvíz elvezető rendszer és több helyen a lakóingatlanok előtt az útburkolatot meghaladó magasságú térburkolások kerültek kialakításra, melyek meghosszabbítják a természetes szikkasztás folyamatát. Reményei szerint a 2024-26-os időszakban kerülhet sor a csapadékvíz elvezetés megoldására és az útburkolat rekonstrukciójára.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemeleg.blog.hu/api/trackback/id/tr4818151156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása