Nem elég!

Nem elég!

Kivételes eljárás a vállalkozók érdekében? Na neee

Kevesebb izgulnia valója lesz az adócsalóknak

2015. december 01. - Káposznyák István

Mai hír, hogy kivételes eljárásban egyetlen nap alatt kívánják tárgyalni a NAV átalakításáról szóló törvényt a Parlamentben. A törvényjavaslatot tegnap vették napirendre, ma meg már szavazni is akarnak. A törvénnyel lényeges változtatást kívánnak elérni a vagyonosodási vizsgálatokkal kapcsolatban is. Eddig a NAV saját hatáskörben, illetve feljelentés, bejelentés alapján indíthatott ilyen vizsgálatot, de a jövőben csak elrendelt nyomozáshoz kapcsolódóan van lehetősége lefolytatni ezt az eljárást.

Mekkora lóláb lóg itt ki! A "foloridázás" során én személyesen, de aki követte az eseményeket az is megismerhette a kettős mércét az eljárások megindítása során is. 

Abban a feljelentésben az állam volt a sértett. Mondhatnám úgy is, hogy a hazám. Melynek bevételéből - a mi általunk befizetett adókból - egyesek úrhatnám világot játszottak. Tíz hónapon keresztül végeztek nyomozási cselekményeket. Engem legalább is - mint feljelentőt - kihallgattak. Járt az ügy bíróságon, városi rendőrkapitányságon, megyei rendőr-főkapitányságokon, ügyészségen, majd a legutolsó helyen kimondták, hogy nem történt itt kérem szépen bűncselekmény. Megállapították, hogy Debrecen város önkormányzatának miért ne lenne joga kiküldeni az embereit Floridába energetikai konferenciára. Jó. De nem ez volt a feljelentés tárgya.

Ennyit kívántam hozzászólni Lázár János nyilatkozatához, melyben a szabályokat jól, igazságosan és méltányosan kívánják alkalmazni a vállalkozók védelme érdekében. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemeleg.blog.hu/api/trackback/id/tr818129796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása