Nem elég!

Nem elég!

Jelmondat

Miért lett cserélve?

2015. március 26. - Káposznyák István

Ezek vezettek egy új jelmondat megalkotására, miszerint "Végig kitartani és soha fel nem adni!"

A blogot a "Legyen az jobb vagy baloldali, aki lop az tolvaj!" jelmondattal indítottam. Saját szellemi termék. Lecseréltem. Nem mintha megalkudnék a múlt bűneivel, hibáival. Továbbra is azt vallom, hogy a gazemberségeket nevesítve, feljelentéssel - és nem politikai szájkaratéval - együtt meg kell tenni az illetékes nyomozó hatóságnál. A politikai szájkarate alatt azokat a sajtóhíreket, botrányokat, büntető törvénykönyv különös részébe ütköztethető tényállásokat, bicskanyitogató szélhámosságokat, arcpirító gusztustalanságokat értem ahol minden párt megteszi a maga elítélő nyilatkozatát, megy a hiszti (politikai kommunikáció) aztán nem történik semmi.

Az ilyen esetek világítanak rá legjobban arra, hogy csak más a nevük, de ugyanúgy sárosak ők is. Vagy ha még nem, akkor gondolnak a jövőre a kis huncutok. Természetesen itt ki kell fejeznem tiszteletemet a kivételeknek. 
Hogy a hatóságok mit tesznek az ügyekben? No ott is megvan a helye a civil kontrollnak. Ismer valaki ilyen legendát? Én történelmi tényeket is tudok írni, de azt csak egy következő rendszerben tudnak elbírálni. És ez leírva is nagyon gáz.

Tehát jelmondat. Most nem aktuális, mert csak a hatalom tehet a közélet tisztasága érdekében bármit is és hát látjuk, hogy most mit tesz ez a hatalom. Bár a hatalom kérdésében nekem egy kicsit eltérő a véleményem. Nem az aktuális kormánynak kell lennie a hatalomnak egy demokráciában. A Kormány "csupán" a többségi akarat megtestesítője és mint ahogy a miniszter szó jelentése is adja: szolga. Szolgálja a nemzetet, a népet, a többséget.

Szeretem megragadni a szavak eredeti jelentését, mert az idők során sok mindent ráraktak, átértelmezték, de annak ellenére az jelentéstartalmilag ugyanaz maradt. És ez nagyon fontos. Ez adja a dolgok lényegét. Tehát a hatalom MI vagyunk, csak még nem tudunk mit kezdeni ezzel a hatalommal. Tanuljuk, de gyors tanulásra ítéltettünk. Ezek vezettek egy új jelmondat megalkotására, miszerint "Végig kitartani és soha fel nem adni!"

A bejegyzés trackback címe:

https://nemeleg.blog.hu/api/trackback/id/tr257306552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása